Församlingspastor/föreståndare 100 %

Vi söker dig som vill vara med och sprida evangeliet i Mölndal.

Är du den Gud kallar till oss?

Vi är en växande kristen församling i Mölndal. Vi vill ge människor hopp och vara en kyrka som i kärlek gör Mölndal till en bättre plats i världen.

Vår församling har en bredd av olika verksamheter såsom söndagsgudstjänster, bönesamling, barn & ungdomsverksamhet, alpha, socialt arbete och secondhand-butik.

Vi söker dig som kan leda, inspirera och förvalta församlingen samt tillsammans med ledarskapet ansvara och leda arbetet i församlingen. Du bör ha förmåga att förkunna Guds ord på ett modernt och vardagsnära sätt samt att omsorgsfullt, stödja, utrusta och leda människor vidare på trons väg.

I tjänsten ingår att tillsammans med diakon och omsorgsråd ansvara för församlingsvård, omsorg och själavård inom och utom församlingen. Du har erfarenhet av att möta människor från olika generationer och kulturer i de skiftande omständigheter som livet ger

Det är viktigt att du har god förmåga att arbeta i team, leda arbetet i teamet och flexibilitet när det gäller arbetssätt och arbetsuppgifter. Du bör kunna använda dig av moderna verktyg för att kommunicera.

Du har social kompetens och lätt att skapa goda kontakter, både i församlingen och i vårt samhälle. Din kristna tro och förkunnelse/undervisning bör överensstämma med församlingens tro och värderingar.

Det är viktigt att du har någon teologisk utbildning och erfarenhet av församlingsarbete.

Intresserad? Ansök redan idag!

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan: Skicka in din ansökan till rekrytering@molndal.pingst.se. Ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

Urval och intervjuer sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan, dock senast 2017-12-15.

Vid frågor

Kontakta församlingens rekryteringsgrupp på 070 533 54 50 eller rekrytering@molndal.pingst.se.

Om Mölndal:

Pingst Mölndal är en församling som verkar i en naturskön kommun, strax söder om Göteborg, med ett dynamiskt näringsliv och en intressant historia. Mölndals stad har drygt 64 500 invånare och är den tredje största kommunen i Västra Götalands län. Som gammal kulturbygd finns det många unika miljöer i Mölndal. Gunnebo slott och trädgårdar och Kvarnbyn är bara några av sevärdheterna.


Tillbaka till rekrytering