Församlingspastor 100%

Vi söker dig som har förmåga att förkunna Guds ord på ett modernt och vardagsnära sätt samt att omsorgsfullt, stödja, utrusta och leda människor vidare på trons väg.
Du har erfarenhet av att möta människor från olika generationer och kulturer i de skiftande omständigheter som livet har gett dem.

Du ska leda, inspirera och förvalta församlingen samt tillsammans med ledarskapet ansvara och leda arbetet i församlingen. Du ska tillsammans med diakon och omsorgsråd ansvara för församlingsvård, omsorg och själavård inom och utom församlingen.

Det är viktigt att du har god förmåga att arbeta i team, leda arbetet i teamet och flexibilitet när det gäller arbetssätt och arbetsuppgifter.
Du bör kunna använda dig av moderna verktyg för att kommunicera.
Du har social kompetens och lätt att skapa goda kontakter, både i församlingen och i vårt samhälle. Din kristna tro och uttryck bör överensstämma med församlingens tro och värderingar.
Det är viktigt att du har någon teologisk utbildning och erfarenhet av församlingsarbete.

Vi önskar att anställa en pastor som även blir föreståndare, och vill diskutera det vidare under anställningsprocessen.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan
Skicka in din ansökan till rekrytering@molndal.pingst.se. Ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

Urval och intervjuer sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 2017-06-30.
Förlängd ansökningsperiod till 2017-08-31.

Vid frågor
Kontakta Jonas Knutson i församlingens rekryteringsgrupp på 0728 415 464 eller rekrytering@molndal.pingst.se.

Om församlingen:
Pingst Mölndal är en växande kristen gemenskap för människor som vill söka Gud. Vi är en församling som tror på Gud och Guds ord. Vi vill ge människor hopp och vara en kyrka som i kärlek gör Mölndal och världen till en bättre plats

Som församling vill vi att alla våra besökare ska känna sig varmt välkomna och dela gemenskapen tillsammans med oss.

Om Mölndal
Pingst Mölndal är en församling som verkar i en naturskön kommun, strax söder om Göteborg, med ett dynamiskt näringsliv och en intressant historia. Mölndals stad har drygt 64 500 invånare och är den tredje största kommunen i Västra Götalands län. Som gammal kulturbygd finns det många unika miljöer i Mölndal. Gunnebo slott och trädgårdar och Kvarnbyn är bara några av sevärdheterna.


Tillbaka till rekrytering